U Tuhelju održana radionica za LAG-ove „Stanje provedbe Mjere 19 i izrada LRS za novo programsko razdoblje“

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Nacionalne ruralne mreže u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske, Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj, Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i LAG-om „Zagorje-Sutla“ od 2. do 4. studenog 2021. g. u Tuhelju je održana radionica za LAG-ove „Stanje provedbe Mjere 19 i izrada LRS za novo programsko razdoblje“. 

Tijekom trodnevne radionice raspravljalo se u vezi provedbe Mjere 19 unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. i pripreme za provedbu Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike odnosno LEADER pristupa u novom programskom razdoblju (izrada LRS i LAG intervencija za novo programsko razdoblje). Sudionici radionice su također predstavili projekte suradnje koje provode LAG-ovi sa partnerima unutar Republike Hrvatske i iz drugih država članovima.

U sklopu radionice, zadnjeg dana je organiziran i terenski obilazak projekta na području LAG-a „Zagorje-Sutla“ koji su sufinancirani sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

 

O autoru