11. Prigorsko-zagorski sejem

Nakon dvogodišnje stanke uzorkovane pandemijom, u nedjelju, 13. studenog 2022. održan je 11. Prigorsko-zagorski sejem na području Općine Breznički Hum. 

Prilikom svečanosti otvorenja svim sudionicima obratila se predsjednica LAG-a PRIZAG Nevenka Benjak, a sajam je otvorio domaćin, načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić. Samo otvorenje uveličali su nastupi udruga s područja našeg LAG-a: udruga grofovija Konjski iz Konjščine te udruga Potkalnički plemenitaši iz Gornje Rijeke. Također, tom prilikom posjetitelji su imali priliku upoznati se i s našim dugogodišnjim partnerima na raznim EU projektima iz Općine Sopronkoovesd koji su se predstavili svojim tradicionalnim instrumentima.

Sejem je okupio 25 izlagača koje su činili OPG-i, mali tradicijski obrti koji izrađuju rukotvorine, te razne udruge koje djeluju na području LAG-a, ali i šire.

Sejem je bio iznimno dobro posjećen, a važnost i priznanje tradiciji održavanja Prigorsko – zagorskog sejma dali su brojni posjetitelji čiji se broj procjenjuje na oko 200-injak uključujući izlagače, razne udruge i ostale goste.

Vrijedi spomenuti kako je za atmosferu u šatoru bio zadužen glazbeni sastav T&T Najbolje godine.

O autoru