Studijsko putovanje u Međimurje

U sklopu projekta međuteritorijalne suradnje ‘Skrivena blaga ruralnog turizma’, održano je studijsko putovanje na područje Međimurja, odnosno na područje dvaju partnerskih LAG-ova; LAG-a Mura-Drava i LAG-a Međimurski doli i bregi.

Tijekom dvodnevnog putovanja, 60 osoba s područja preostalih četiri partnerska LAG-a; LAG Zagorje – Sutla , LAG Zeleni bregi, LAG-a SAVA, LAG Prizag, imalo je priliku upoznati  se s primjerima dobre prakse subjekata koji se bave različitim segmentima ruralnog turizma. Ujedno, sudionicima je ovo bila jedinstvena prilika za razmjenu iskustava, umrežavanje i ostvarivanje potencijalne međusektorske suradnje u ruralnom području sjeverozapadne Hrvatske.

Sudionici su se upoznali s likom i djelom dr.Rudolfa Steinera u istoimenom centru u Donjem Kraljevcu, gdje su posjetili i njegovu rodnu kuću te spomen-park. U Centru za posjetitelje Med dvemi vodami sudionicima su otkrivena brojna prirodna bogatstva koja krije međimurski kraj. Nakon toga uslijedio je tradicionalni međimurki ručak koji je poslužen u Restoranu Kneja, posjet OPG-u Hažić koji je poznat po proizvodnji jabuka, sokova i vina te za kraj dana odlazak na Međerkin breg, gdje je za sudionike pripremljena degustacija vina Vinarije Štampar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Drugog dana putovanja sudionike je ugostila obitelj Zadravec na svom poljoprivrednom gospodarstvu gdje su mogli uživati u kušanju brojnih delicija pripremljenih od kozjeg mlijeka, ali i u maženju koza.

Putovanje je završilo trosatnim spustom po smaragdno zelenoj Dravi i nakon toga ručkom te sportskim aktivnostima u Adrenalinsko – rekreacijskom centru Pozoj.

Zahvaljujemo svim sudionicima, a još više domaćinima na sjajnom gostoprimstvu, agenciji RUDI Travel i njihovim vozačima te stručnom vodstvu od strane True Colors – Boje Međimurja.

 

O autoru