Projekti

Projekt SMUG EU

Projekt ‘Male općine protiv euroskepticizma’ (Small MUnicipalities aGainst EUroskepticism) sufinanciran je od strane EU iz programa Europa za građane, mjera Umrežavanje gradova. U projekt je uključeno 15 partnera iz 9 zemalja s jednim ciljem: ispitati i raspravljati o euroskepticizmu na ruralnom području. Projekt otvara raspravu o Europi, stajalište građana i što bi htjeli promijeniti u budućnosti u vezi s povećanjem kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Projekt uključuje 6 događaja sa 4 javne rasprave na kojima građani mogu aktivno iznijeti svoje dvojbe o Europskoj Uniji i njenoj budućnosti.

 

Prigorsko – zagorski sejem

LAG PRIZAG već pet godina za redom organizira Prigorsko – Zagorski sejem. Cilj projekta je na jednom mjestu prezentirati bogatstvo kulturne, povijesne, turističke, gospodarske i gastronomske ponude cijelog područja LAG-a. U okviru svakog Sejma održi se po jedno tematsko predavanje iz tema ruralnog razvoja područja LAG-a PRIZAG.
   

Projekt LAG EXCHANGE

Općina Breznički Hum i LAG PRIZAG te Općina Šmartno pri Litiji i LAS „Srce Slovenije“, partneri su na Projektu LAGex, koji je financiran od strane EU iz programa Europa za građane, mjera 1.1. Susreti građana.
Projekt je uspješno proveden u Brezničkom Humu od 09. do 11. studenog 2012. godine.
Cilj je susreta bio izmjena iskustva lokalnih akcijskih grupa: LAS-a „Srce Slovenije“ i LAG-a PRIZAG. Susreti lokalnih akcijskih grupa pridonose većoj ujednačenosti europskog prostora. Međudržavna suradnja sličnih organizacija omogućuje protok informacija i primjera dobre prakse, a ujedno služi kao podloga za daljnju suradnju.