Europa za građane (EFC): Projekt “Seven European Countries – One Identity”

U projektu ‘Sedam europskih zemalja, jedan identitet’ sudjelovalo je ukupno 335 pozvanih građana iz 7 europskih zemalja: Malte, Španjolske, Grčke, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Italije, a LAG PRIZAG jedan je od projektnih partnera ovog projekta.

U razdoblju od 26. rujna do 5. listopada 2022. godine održano je sedam jednodnevnih građanskih foruma „Naš europski identitet“ na kojima je sudjelovalo 105 sudionika.

Potom je od 6. do 8. listopada 2022. u gradu Birgu tijekom tradicionalne manifestacije Birgu Fest organizirana trodnevna međunarodna konferencija „Sedam europskih zemalja – jedan identitet“.

Na konferenciji je sudjelovalo oko 240 sudionika iz 7 zemalja, od čega 190 stranih sudionika iz 6 europskih zemalja. Organiziran je sat povijesti na kojem je lokalni povjesničar upoznao sudionike s najvažnijim kulturno-povijesnim objektima, održao predavanje i upoznao ih s poviješću grada Birgua i Vallette. Navečer su sudionici projekta prisustvovali velikoj lokalnoj tradicionalnoj manifestaciji Birgu Fest.

Svi partneri potpisali su Memorandum o suradnji.

Više informacija o projektu možete saznati ovdje, a o samom eventu detaljnije pročitajte ovdje.

O autoru