5. EFYRA događaj – ​​iznad očekivanja

Nakon svih uspona i padova od samog početka provedbe ovog projekta, iznimno smo sretni što smo uspjeli održati naš posljednji EFYRA event u Hrvatskoj.

22. i 23. rujna održan je event pod nazivom ‘Pogled u budućnost’ koji je bio podijeljen u dva dana. Prvi dan našeg događanja započeli smo uvodnim govorom i pregledom svih održanih događanja koja su prezentirana od naše predsjednice LAG-a PRIZAG gđe Nevenke Benjak. Nakon toga pozdravne govore održali su naš gradonačelnik Novog Marofa g. Siniša Jenkač i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede g. Zdravko Tušek. Osim toga, oni su bili i panelisti s kojima smo još jednom raspravljali o temi „EUROPSKA BUDUĆNOST MLADIH U RURALNIM PODRUČJIMA“ u koju su se uključili brojni sudionici iz publike. Zatim, gospođa Saša Šegrt, savjetnica u Uredu za udruge Vlade RH, predstavila nam je program Europa za građane i njihove rezultate te novi  CERV (Građani, jednakost, prava i vrijednosti) program. 
Na kraju, ali ne manje važno, profesor Aleksandar Lukić predstavio nam je EFYRA studiju koja je još u izradi. Nakon radnog dijela, sudionici su imali priliku upoznati se s aktivnostima kluba ‘Grebengradski streličari’ i uspjehom mladih članova te posjetiti OPG naše članice Marice Černi.

Drugi dan smo nastavili istim tempom, ali u ležernijem okruženju. Na početku smo imali kratku prezentaciju za diseminaciju projekta, a nakon toga i ceremoniju podjele certifikata. Na kraju smo održali mali kulturno-umjetnički program, a pridružili su nam se i naši partneri sa svojim prezentacijama i nastupima.  Za kraj održan je kratak sastanak s predstavnicima partnerskih organizacija vezano za provođenje preostalih aktivnosti do kraja projekta. 

 

 

 

O autoru